Föreningen Våra danser Kurser Socialdans Show Shop Vinterlägret Arkiv Länkar

Musiktips för dansare

Musiktips för Boogie Woogie

Det finnsa massor av bra och dansbar musik för dansstilen boogie woogie. Problemet är bara att hitta den och att dessutom hitta låtar i "lagom danstempo"! Man måste helt enkelt provadansa låtarna för att veta. En hel del låtar i musikstilen boogie woogie innehåller orden "boogie woogie" eller bara "boogie", men som med allt annat så kan titlarna variera och boogie kan också användas i andra sammanhang och av andra musikstilar.

Visst kan man använda boogie woogie som sökbegrepp på amazon, cdon, ginza och andra webbplatser för att hitta musiker och låtar som man kan lyssna på, men det är sällan som en musiker eller ett band har enbart musik för boogie woogie på sina skivor. Man får helt enkelt lyssna sig igenom en massa skivor och försöka att hinna skriva ner namn och titlar när det dyker upp något bra. Ett annat sätt är att utnyttja de webbplatser där man kan söka och lyssna på låtar och dessutom få förslag på musik av samma stil och typ.

Många av de klassiska storbanden från swing-eran 30, 40 och 50-talet kan ha bra musik för boogie woogie på sina skivor. Resten av musiken kan du använda till att dansa lindy hop, balboa, charleston eller blues!

Några konkreta tips på artister, musiker och band som är kända för att ha dansbar musik för boogie woogie är t ex:

Vi kommer att återkomma med fler musitkips allt eftersom!

Musiktips för Lindy Hop

Tips på köpvärda skivor med bra lindymusik från vår swingjockey Henrik Eriksson:

George Gee och Casey MacGill kan vara svåra att få tag på i Sverige. Alla skivorna går dock att provlyssna och beställa hos Amazon.

Klicka på namnet för att hitta skivan på www.amazon.com.

Henrik har mer musiktips på sin blogg

Storband från swingens storhetstid på 30- och 40-talet

Moderna artister som har gjort mycket bra traditionell swingmusik

Lite annorlunda och nyare swingmusik