Föreningen Våra danser Kurser Socialdans Show Shop Vinterlägret Arkiv Länkar
Zackes Jazz Corner. Foto Jonas Pettersson.

Zackes Jazz Corner (Chicago), Hornsgatan 75

Zacke's Jazz Corner

Sakarias Larsson m fl från Harlem Hot Shots arrangerar dans varje onsdag

 

Kolla när nästa Zacke's Jazz Corner anordnas!

Karta till Zacke's Jazz Corner på Hornsgatan 75, Stockholm

Vad händer mer på Hornsgatan 75?

Att ta sig dit

Förberedelser

Sedan ni kommit hem från studierna, arbetet eller vad ni nu månde spendera era dagar med, inmundiga en kvick middagsbit.

Tågfärden

Köp biljett och hoppa på pendeln till Stockholm 19.10 (tyvärr har SJ slutat med sina  lågprisavgångar, förr kunde man åka billigare efter kl 19). Ladda sedan upp under fyrtio minuters behaglig tågfärd.

Underjordisk verksamhet

Efter ankomsten Stockholm 19.50, rör er hastigt mot tunnelbanan och försök hinna med röda linjen mot Norsborg 19.58, men det är lugnt, tåg mot Fruängen och Norsborg går 20.01 och 20.08 också, så missar ni det första är det ingen fara på taket. Kliv på i mitten av tåget, dvs kommer ni promenerande från Centralstationen skall ni gå halvvägs bort på höger sida av perrongen.

Ute i det fria igen

Sex minuter senare kliver ni av vid Zinkensdamm och går till den enda uppgången på mitten av perrongen. När ni passerat spärrarna, besegrat trapporna och trätt ut genom den enda utgången ser ni hur Ringvägen och Hornsgatan korsar varandra. Gå över gatan till Coopbutiken ni ser till vänster i den stora korsningen, ta er sedan över Hornsgatan och följ den åt vänster. Efter kanske hundra meter ser ni en liten vikskylt och marschaller på trottoaren utanför Chicago, Hornsgatan 75, där Zacke's Jazz Corner anordnas. I fönstret tronar en mekanisk flamingo tillsammans med en televisionsapparat som brukar visa gamla svartvita dansklipp.

Väl framme

Betala in er och avnjut sedan en härlig danskväll. Glöm inte att plocka på er en massa godis vid garderoben om de tar upp den gamla härliga traditionen från Varvsgatan igen.

Hemfärden

Slut på dansen

Tyvärr tar kvällen slut, och flitiga studenter och lojala arbetare och andra måste hem till Uppsala. Senast 22.40 bör ni plocka ut era saker från garderoben, säga adjö och gå tillbaka till den T-banestation ni kom från.

Mot tunnelbanan

Ni har två chanser: 22.46 går röda linjen mot Mörby centrum och 22.53 mot Ropsten. Undertecknad har även provat på 23.01-tåget mot Mörby centrum, men det är inget som rekommenderas för hjärtsvaga, då får man springa för glatta livet väl framme på T-Centralen. Nåväl, kliv på T-banan långt bak i tåget, det innebär att ni bör gå så långt till vänster som möjligt på den högra perrongen. Kliv sedan av på T-Centralen och gå åt höger mot Centralstationen.

Avslutning

Köp biljett och hoppa på 23.10-pendeln hem till Uppsala, nästan uteslutande på spår 3. Prata ivrigt och uppsluppet med edra kära danskamrater om den fantastiska kvällen, sjung kacklande versioner av kända swinglåtar ni hört under kvällen, eller slumra behagligt. Väl hemma är det till att tvaga era svaga och danströtta kroppar, ta en nattmacka med tillhörande dryck, och sedan kan jag garantera att ni sover gott efter kvällens äventyr i den kungliga huvudstaden.

 

Jonas Pettersson tipsar om hur man tar sig både dit och hem.
© Swingkatten   |   Mejla gärna frågor eller synpunkter till webbredaktion@swingkatten.se