Föreningen Våra danser Kurser Socialdans Show Shop Vinterlägret Arkiv Länkar

Vinterlägret 21-22 februari 2003

Den 21-23 februari 2003 blir det swingläger i Uppsala med kurser, fest och dans från fredag kväll till söndag eftermiddag.

Kurserna kommer att omfatta drygt nio timmar och ges i tre nivåer, från nybörjarmedel till medelavancerad.

Vi tjuvstartar redan på fredag kväll med kafé och filmvisning på övervåningen och dans till swingjockey på bottenplanet. På lördag efter kurserna finns det möjlighet till varmbad och ångbastu i det närbelägna Centralbadet. På lördagskvällen blir det stor fest med middagsbuffé, underhållning och dans på två plan. Spelar gör Dukebox, ett av Sveriges absolut bästa swingband.

Läs mer om kommande vinterläger


Aktiviteter

Fredag kväll

Mottagning/registrering på Grand. Vid baren på övervåningen serverar vi fika och visar filmklipp från olika tidsepoker. I stora danssalen på nedre plan blir det musik från CD för dem som vill tjuvstarta med dansen.

Kurser lördag och söndag

Alla grupper kommer att ha undervisning parallellt i tre olika salar från cirka halv tio på mornarna till fyra på eftermiddagarna. Totalt hinner vi med åtta lektioner om vardera 70 minuter.  Sista passet varje eftermiddag kommer kanske att vara temakurser där alla grupper blandas utifrån deltagarnas intresse.

Bad och relax på lördag eftermiddag

Alla deltagare kommer att få två till tre timmar på sig mellan sista lektionen och middagen. Under den tiden finns det möjlighet att slappna av i Centralbadets fräscha lokaler, bara några minuters promenad från lektionssalarna. Där kan du simma, ligga i varmbassängen, bada ångbastu eller vanlig bastu. Obs, glöm inte badkläder.

Middagsbuffé

Halv sex slår vi upp dörrarna till vår festlokal. Vid halv sju hugger vi in på middagsbuffén, en TexMex-buffé som torde tillfredsställa även de hungrigaste gästerna. Givetvis bjuder vi på underhållning under middagen.

Fest med dans på två plan

En riktig höjdpunkt blir säkert dansen på lördagskvällen. Vi har lyckats få dit SweDukes, ett av Sveriges absolut främsta swingband med fantastiska musiker och ett härligt swing. De kommer att spela från nio och fortsätta till midnatt. I kaféet på övervåningen blir det lugnare musik för dem som vill dansa lite blues eller koppla av med en kopp te.

Kafé på övervåningen

Kaféet på övervåningen kommer att vara något av lägrets samlingspunkt, inte bara på kvällarna. Vi kommer också att försöka servera frukt och kanske enkel fika under dagarna. I anslutning till kaféet hittar du också lägrets reception.

Lunch lördag och söndag

Vi har avtalat med Fredmans restaurang som ligger alldeles intill kurslokalerna att de serverar lunch båda dagarna. Anmälan krävs eftersom Fredmans måste få veta till hur många de ska laga.

Övernattning

Vi kommer att försöka ordna övernattning för våra utomsocknes besökare hemma hos oss Uppsaladansare. Om inte alla får plats så kommer det att finnas golvplats i Sverkerskolan i Luthagen, cirka femton minuters promenad från Grand.Instruktörer

Ann & Christer Isberg

Ann och Christer Isberg

Otroligt duktigt och allsidigt danspar med en gedigen meritlista. Eller vad sägs om sammanlagt sju SM-guld i disciplinerna Jitterbug, Boogie Woogie, Rock'n Roll och dubbelbugg?

Utöver tävlingsverksamheten uppträder de i showgruppen Boogie Express och instruerar ofta på dansläger runt om i världen.

Deras tävlingsmeriter till trots så är det bästa med Ann och Christer deras superba pedagogik och fantastiska förmåga att entusiasmera sina kursdeltagare.

Jessica Håll & Ralf Fredriksson

Jessica har dansat sedan tolvårsåldern och tävlat intensivt i flera dansdiscipliner under många år. För Jessica är dock inte en "ren" stil det viktigaste, utan att man har roligt och att det svänger om det. Hennes egen dansstil utmärks av energi och styrka.

Ralf har dansat sedan slutet av åttitalet och bland annat byggt upp Lindy Dancing Team i Linköping. Som utbildad dansinstruktör har han undervisat i lindy, bugg, foxtrot, vals och Break Dance. Han har medverkat i musikaler som West Side Story och Hello Dolly men också själv koreograferat många shower.

Jessica och Ralf dansar i showgruppen Crazy Legs och har båda vunnit SM-guld med Ebba dansklubb i lag-SM.

Jennie & Daniel

Jennie Lack & Daniel Larsson

Jennie är utbildad vid Performing Arts Schools 3-åriga yrkesutbildning i musikal och dans i Göteborg. Jennie undervisar just nu Lindy Hop i föreningen West Coast Jitterbugs i Göteborg.

Daniel kommer från Borås och går nu sista året på Balettakademiens yrkesutbildning i dans i Göteborg. Han har undervisat och tävlat både i Lindy Hop och Boogie woogie.

I undervisningen brukar Jennie och Daniel ofta arbeta mycket med stil och kroppskontroll.Schema

Lördag

  Grand   HF Ö   HF N
09:10-10:20 Kittens JH&RF   Cats JL&DL   Hep Cats AI&CI
10:30-11:40 Kittens JL&DL   Cats AI&CI   Hep Cats JH&RF
 
13:00-14:10 Hep Cats JL&DL   Kittens AI&CI   Cats JH&RF
14:20-15:30 Funkjazz JL&DL   BW AI&CI   Akro I JH&RF

Söndag

  Grand   HF Ö   HF N
09:30-10:40 Hep Cats JH&RF   Kittens AI&CI   Cats JL&DL
10:50-12:00 Hep Cats AI&CI   Kittens JL&DL   Cats JH&RF
 
13:20-14:30 Cats AI&CI   Hep Cats JL&DL   Kittens JH&RF
14:40-15:50 Funky Lindy JL&DL   Balboa TD&JH   Akro II JH&RF

Lärare och lokaler

JH&RF:  Jessica Håll & Ralf Fredriksson         Grand:  Grand, stora salongen
JL&DL:  Jessie Lack & Daniel Larsson   HF Ö: Hantverksföreningen, övre
AI&CI:  Ann & Christer Isberg   HF N: Hantverksföreningen, nedre
TD&JH:  Trina Dobbs & Jan Holmberg      

Temakurser

BW:  Prova-på Boogie Woogie. Rolig att kunna lite när musiken passar.
Balboa:  Prova-på Balboa. En dans som passar bra till swing i högt tempo.
Funkjazz:  Lindyinspirerad jazz till funk- och hip hop-musik. Ej pardans.
Funky Lindy:  Lindy som pardans till funk- och hip hop-musik.
Akro I:  Lyft i dansen. Enkelt och från grunden.
Akro II:  Lite fler och något mer krävande lyft i dansen.Priser

Vi har försökt hålla priserna nere och erbjuda så mycket som möjligt separat för att låta alla deltagare själva välja vad som passar dem.


Swingkafé och filmvisning fredag kväll Fritt inträde
Kurs lördag-söndag 560 kr
Lunch (per dag) 50 kr
Bad och relax på Centralbadet 30 kr
Middag och dans på lördagskvällen 280 kr
Släppbiljetter till dansen på lördagskvällen 100 kr
Övernattning (per natt) 80 kr
Lägervideo 150 krVinterlägergruppen 2003

Rekrytera och ta hand om lärare

Henrik Eriksson

Fixa fest och mat

Christina Pörschke

Anmälning och registrering

Magnus Simonsson
Annette Johansson

Marknadsföring

Dan Jonsson

Lokaler

Lars Hansson

Samordning

Anna Carlsson
Erik Terenius

 

© Swingkatten   |   Mejla gärna frågor eller synpunkter till webbredaktion@swingkatten.se