Föreningen Våra danser Kurser Socialdans Show Shop Vinterlägret Arkiv Länkar

Swingkattens styrelse 2012

Anna Axelsson

Anna Axelsson

Ordförande
Kontaktperson för funktionärer
ordforande@swingkatten.se

Anna har varit fast i dansberoendet sedan 2009 och började engagera sig i Swingkatten samma år, till att börja med i swingkvällsgruppen. Hon valdes in i styrelsen 2010 och har varit vice kassör och vice ordförande innan hon valdes till ordförande 2012. Från sen vår till tidig höst får dansen konkurrens av försök till egen grönsaksodling på kolonilotten. Anna brinner för hållbar utveckling och mänskliga rättigheter och jobbar till vardags i Sveriges största miljöorganisation.

Styrelsemöte
Carl-Henrik Feldt

Carl-Henrik Felth

Vice ordförande
Kontaktperson för kursverksamhet
carl-henrik.feldt@swingkatten.se

Carl-Henrik började danskarriären med att dansa bugg, men blev medlurad på en nybörjarkurs i Lindy hop på Herräng 2009. Efter en utdragen kamp för att få kläm på trippelstegen började Swingdansen ta över danstillvaron. Han har nu hunnit med att pröva på Boogie Woogie och fastnat för blues. Nästa dansprojekt är Balboa. Undervisar matematik och fysik på Komvux på de korta stunder då han inte dansar.

Henrik Pedersen

Henrik Pedersen

Kassör
Kontaktperson för träningsverksamhet, ekonomi, administration och lokaler
henrik.pedersen@swingkatten.se

Henrik fattade tycke för Lindy Hop redan under studietiden i Göteborg men det var först när han flyttade till Uppsala som det fanns tid att ge dansen en ärlig chans. Sedan våren 2010 är han så fast i swingdansvärlden. Tackvare medlemskap i den ökända GK-ligan har engagemanget i Swingkatten varit på stadig frammarsch. Först fixades det mest swingkvällar men nu blir det lite allt möjligt. Vid sidan om dansen hjälper Henrik gymnasieelever med matten samt jobbar som ingenjör på ett kraftverk i Roslagen.

Linda Fredberg

Linda Fredberg

Sekreterare
Kontaktperson för Info/PR/Marknadsföring samt bibliotek/arkiv
linda.fredberg@swingkatten.se

Linda börja dansa Lindy Hop i Falun för ca 10 år sedan. Efter några års uppehåll under studietiden togs dansen upp igen när flyttlasset gick till Uppsala och Swingkatten. I föreningen vill hon gärna hjälpa till med lite av varje och trivs därför bra med arbetet i styrelsen. När inte Linda dansar, tränar eller renoverar så jobbar hon som byggingenjör.

Daniel Böling

Daniel Böling

Ledamot
Kontaktperson för DJs
daniel.boling@swingkatten.se

 

Emilie Anér

Emilie Anér

Ledamot
Kontaktperson för showgrupper
emilie.aner@swingkatten.se

Emilie upptäckte lindy på en rökig jazzklubb omgiven av bayrare i Genève 2002. Det blev omedelbar kärlek och hopp uppstod när lärarna berättade att de varje år åkte till "erräng" i Sverige. Väl hemma i Uppsala googlade hon fram Swingkatten och har haft sitt hjärta där sedan dess. Emilie jobbar om dagarna som statsbyråkrat och frihandelsförkämpe i Stockholm. Efter en tid som kassör är hon nu vanlig ledamot.

Tiiti Valonen

Tiiti Valonen

Suppleant 1
Kontaktperson för teknik
tiiti.valonen@swingkatten.se

 

Alma Kirlic

Alma Kirlic

Suppleant 2
Kontaktperson för IT-stöd och hemsidan
alma.kirlic@swingkatten.se

Första gången Alma såg lindy hop på teve blev hon golvad av dansens lekfullhet och genuina glädje. När hon några år senare såg Swingkattens uppvisning på Kulturnatten sökte hon genast till nybörjarkursen och är sedan dess fast. När hon inte dansar jobbar hon som studievägledare på Matematiska institutionen, frilansar som skribent, skriver dramatik och tävlar i poetry slam.

Lisa Eriksson

Lisa Eriksson

Suppleant 3
Kontaktperson för socialdans
lisa.eriksson@swingkatten.se

 

© Swingkatten   |   Mejla gärna frågor eller synpunkter till webbredaktion@swingkatten.se