Föreningen Våra danser Kurser Socialdans Show Shop Vinterlägret Arkiv Länkar
Dansträning i Vaksalaskolan

Träna lindy, balboa, boogie woogie eller stepp i Vaksalaskolan i Uppsala

Träning

I samband med varje termins kursstart anordnar föreningen träningstider på Vaksalaskolan, tisdagar 18-20, och Kvarngärdesskolan, 18-20, för föreningens olika dansstilar. Vanligtvis erbjuder vi grundkursen i lindy hop ett repetitionstillfälle med lärarnärvaro och detta sker på tisdagarna kl 18-19.
Vissa av torsdagarna kommer det även att finnas en lärare närvarande (vanligen första timmen) som man kan fråga trevliga frågor till. Håll utkik på mail och på Swingkattens facebooksida om vilka torsdagar det gäller och utnyttja gärna detta tillfälle att t ex finputsa dina trippelsteg!
Välkomna!

Träningar är utmärkta tillfällen att gå igenom de saker man lärt sig på kurstillfällena. Man kan repetera steg, turer och tekniker i sitt eget tempo. Man kan se vad personer på andra kursnivåer har lärt sig och låta sig inspireras och utbyta erfarenheter. På träningar har man också möjlighet att hinna prata och umgås med andra personer i klubben.

Karta och vägbeskrivning till Vaksalaskolan

Ring på ringklockan för att komma in i skolan.

Boogie Woogie träning

Det finns en speciell träningstid för dig som vill dansa Boogie Woogie. Träningen hålls i Kvarngärdesskolans lilla gymnastiksal, varje onsdag med start efter första kurstillfälllet.
Ingången till lilla gymnastiksalen ligger på gårdssidan mot fotbollsplanen. Två trapppor leder upp och in till omklädningsrum och vi använder bara en av dörrarna.

Egen musik

Om du har musik som passar till social dans hemma så tag då gärna med den till träningen. Det är de som är på träningen som kommer överens om vilken musik som ska spelas.

För vem?

Alla medlemmar i Swingkatten är välkomna till träningarna. Även ni som ännu inte hunnit bli medlemmar men tänker bli det strax, eller ni som först vill se vilka vi är innan ni bestämmer er, är välkomna till våra träningar.

Att träna

Hur lär vi oss nya rörelser? Varför är det jobbigt att lära sig att dansa?
Läs mer om: Dansen och kroppen

Träningsvärdar

För att träningarna ska fungera så behövs personer som öppnar och stänger lokalen samt tar med bandspelare och musik. För att arbetet inte ska bli för betungande är det uppdelat på fyra stycken träningsvärdar. Nya träningsvärdar utses i början av varje termin.

Läs mer här om träningsvärdarna

© Swingkatten   |   Mejla gärna frågor eller synpunkter till webbredaktion@swingkatten.se