Föreningen Våra danser Kurser Socialdans Show Shop Vinterlägret Arkiv Länkar

Swingkattens instruktörer VT 2012

Agnes

Undervisar Lindy Hop
agnes.hjelm (at) swingkatten.se

Anna

Undervisar Lindy Hop
anna.nygards (at) swingkatten.se

Anna undervisar i Lindy Hop. Hon räknar sig sälv som en mångdansare med bl a folkdans, bugg, salsa och tango i bakgrunden, men har sedan grundkursen i Lindy Hop 2006 fastnat alltmer i Swingkatten och ägnar numera i stort sett all tid och tanke åt Lindy Hop. Hennes mål med både lärandet och socialdansandet är att inspirera folk att se glädjen och leken i dansen. Hon tycker bäst om när dansen är oförutsägbar och påhittig, även vid risk för platt fall, och varierar gärna följandet med att föra. För övrigt tycker hon om att fixa med swingkvällar och är även med lite här och var där det händer nåt. Hon hänger allt som oftast på träningarna och vill mer än gärna att folk kommer och frågar om ditt och datt.

Björn

Undervisar Lindy Hop
bjorn.isaksson (at) swingkatten.se

Dans är ett möte i Björns värld. Kommunikation och kontaktfrågor ges utrymme på hans lektioner, liksom hur den energi som finns hos dansaren i rörelse kan bevaras och användas inom paret. I hans åsikt är dessa frågor av samma vikt för alla dansare, helt oberoende av om de i dansen har påtagit sig rollen som förare eller följare.
Vid sidan av Lindy Hop är stepp en nyss återfunnen passion för Björn. I sin jakt på jämnare, renare och snabbare tillslag utmanas och tränas balans samtidigt som den egna känslan för rytmik långsamt växer. Just detta, förutom dess egenvärde, gör i Björns ögon också steppen till ett utmärkt och självklart stärkande komplement till övriga swingdanser.

Charlie

Undervisar Lindy Hop
charlie.isaksson (at) swingkatten.se

Elin

Undervisar Lindy Hop
elin.almstedt (at) swingkatten.se

Elin Undervisar Lindy Hop. Efter att ha tagit några steg i bugg, visade hennes danspartner henne Lindy våren 2008. Nu är hon helt fast och dansar både på showgolv med MessAround såväl som under väntetider i labbet.

Emelie

Undervisar Lindy Hop
emelie.decavita (at) swingkatten.se

Emelie Undervisar Lindy Hop. Emelie tog sin allra första Lindy Hop lektion 2001 under ett utbytesår i Kalifornien. Hon hade då sedan barnsben provat många olika slags danser. I mötet med Lindy Hopens glädje och energi kunde hon dock snabbt konstatera att det var den överlägset roligaste dansen. Idag har även swingerans mode och musik blivit ett stort intresse och en inspirationskälla för Emelie. Det har bidragit till att Lindy Hopen och dess historia mer och mer blivit en livsstil för henne. Hon älskar att socialdansa och improvisera till musiken likväl som att koreografera och showa. Hon har tidigare varit medlem i showgruppen Sanslös Swing och showar nu med MessAround.
Förutom Lindy Hop dansar Emelie även Balboa, Autentisk jazz, Charleston och Collegiate Shag. Emelie har undervisat i Swingkatten sedan 2006. Idag undervisar hon på dansevents på flera platser i Sverige och har tillsammans med sin danspartner Rebecka blivit inbjuden att undervisa på dansläger i Buenos Aires.
Som Lindy Hoplärare strävar Emelie efter att lära ut en bra teknik på ett entusiasmerande, humoristiskt och effektivt sätt.

Gustav

Undervisar Lindy Hop
gustav.lindstrom (at) swingkatten.se

Janne

Undervisar Balboa
janne.holmberg (at) swingkatten.se

Helena

Undervisar Jazz
helena.glansholm (at) swingkatten.se

Henrik

Undervisar Lindy Hop
henrik.bostrom (at) swingkatten.se

Isabel

Undervisar Lindy Hop
isabel.bjorkman (at) swingkatten.se

Isabelle

Undervisar Lindy Hop
isabelle.enedahl (at) swingkatten.se

Isabelle undervisar i Lindy Hop. Hon tog sina första jitterbuggsteg redan som 9-åring, men det var först när hon flyttade till Uppsala 2009 som dansen, här under namnet Lindy Hop, bokstavligen bet sig fast. Sedan dess har de dansfria dagarna varit lätträknade, och färre blir de då hon börjat utvidga sin repertoar med Boogie Woogie, Balboa och Stepp. Att dansa till swingmusik ÄR dansglädje, oavsett form, och det är framförallt denna glädje och inspiration hon vill förmedla med sin egen dans och i sin undervisning.

Jonas

Undervisar Jazz
jonas.pettersson (at) swingkatten.se

Jonas undervisar Balboa Swing, Lindy Hop, Autentisk Jazz och annan dans med sitt ursprung i USA:s mellankrigstid. Dessutom kan du ibland se honom som DJ, eftersom han är barnsligt förtjust i den jazzmusik som tog dansgolven med storm under 1920-1940-talen.

Larsa

Undervisar Stepp

Marielle

Undervisar Jazz
marielle.hjalmarsson (at) swingkatten.se

Undervisar autentisk jazz och charleston. Står ofta och gärna på en scen tillsammans med showgruppen MessAround där hon dansar lindy hop. Marielle gillar improvisation - det finns inga felsteg i jazz, bara nya rytmer att upptäcka. Målet är att ge så många som möjligt en chans att få uppleva den flowupplevelse som gör att man kan dansa timmar i sträck med ett leende på läpparna!

Lisa

Undervisar Lindy Hop
lisa.christiansson (at) swingkatten.se

Lisa älskar att dansa och sedan de första lindy-hoppstegen togs sommaren 2006 har hon varit fast. Hon anklagas ibland för att ha ett fånigt leende på dansgolvet och det är detta fåniga leende som hon vill sprida till resten av dansgolvet då hon undervisar i Lindy hop.
Lisa tycker om när det går snabbt och att flyga i luften, något hon får utlopp för då hon showar med MessAround.

Mats

Undervisar Lindy Hop
mats.froberg (at) swingkatten.se

Mats har dansat Lindy Hop sedan någon gång i slutet av förra årtusendet. Han dansar med hög energi och dansar även gärna Charleston, BalSwing eller Peabody när musiken är den rätta och andan faller på. När han inte svettas på dansgolvet gör han det istället när han orienterar sig fram i skog och mark.

Nils

Undervisar Balboa Swing
nils.bystrom (at) swingkatten.se

Nils Undervisar Balboa och Swing tillsammans med Veronika. Han tycker om att fokusera på de mindre detaljerna i förningen för att få en bättre kommunikation mellan parterna.

Rebecka

Undervisar Lindy Hop
rebecka.decavita (at) swingkatten.se

Rebecka Undervisar Lindy Hop. När Rebecka såg Lindy Hop för första gången föll hon för dansens intensitet, rytmglädje och spirit. Uppvuxen i Tanzania fick hon tidigt ta del av Lindy Hopens rötter genom den Afrikanska dansen. Sen hon flyttade till Sverige har olika former av kampsport varit hennes stora intresse. När Rebecka började dansa Lindy Hop och märkte hur mångfasetterad dansen var, fick den ersätta alla tidigare aktiviteter. Numera ägnar Rebecka större delen av tiden till att dansa, träna, showa och undervisa i Lindy Hop.
På senare tid har Rebecka även fallit för den fartfyllda swingdansen Collegiate Shag. Rebecka dansar både som förare och följare och undervisar tillsammans med sin danspartner Emelie i Uppsala och runt om i Sverige.
För Rebecka är samspelet och kontakten mellan förare och följare viktigt, att båda inspirerar varandra och tillsammans formar dansen. Detta är något hon försöker förmedla.

Patrik

Undervisar Lindy Hop
patrik.pettersson (at) swingkatten.se

Patrik började dansa Lindy Hop 2010 efter påtryckningar om att inte vara töntig och tråkig. Nu försöker han att fylla de flesta av veckans dagar med dans, vilket inte blir så svårt när man ska kombinera socialdans, undervisning och uppträdanden med MessAround. Han tycker inte att det finns något bättre än att "dansa som låten låter."

Per

Undervisar Lindy Hop
per.lindahl (at) swingkatten.se

Roger

Undervisar Boogie Woogie

Simon

Undervisar Lindy Hop
simon.tarnsjo (at) swingkatten.se

Simon började dansa som litet barn men hade ingen taktkänsla i kroppen. Han tyckte att ju snabbare man rörde sig desto bättre var man, oavsätt musiken. Vid 13 års ålder började han dansa bugg, och lärde sig i samma veva om takt och pardans, och senare gammeldans. Efter ett lagom långt uppehåll hittade han tillbaka till dansen och sökte sig då till buggen men kom av en rolig slump till lindy hoppen och blev snabbt fast.
Ser man Simon dansa socialt kan man tro att det är fart och konstiga turer som gäller, men hans största passion är svårt att sätta fingret på, men det har med förning/följning att göra...

Trina

Undervisar Balboa
trina.dobbs (at) swingkatten.se

Trina Dobbs flyttade till Uppsala från USA 2003. Trina blev inplockad i showgruppen Sanslös Swing och blev Jannes fasta undervisningspartner. Tillsammans med honom har hon varit en drivande kraft för att sprida Balboa och Balboa Swing i Sverige. På både Lindy och Balboa Swing lektionerna har Trina mycket entusiasm och hon försöker ge deltagarna personliga tips. Trina har under lång tid byggt upp en gedigen musiksamling och DJ:ar ofta i Uppsala. Bland de nuvarande favoriterna finns Mills Blue Rhythm Band, Casa Loma Orchestra och Jonathan Stout.

Veronika

Undervisar Balboa Swing, Lindy Hop
veronika.nyren (at) swingkatten.se

Veronika undervisar Balboa Swing och Lindy Hop. Hon fann Balboan i Swingkatten tillsammans med Nils efter år av sökande efter "den där coola dansen som ett par dansade på Norrlands" och sedan var hon fast. Hon är förtjust i det subtila i den sociala dansen och fokuserar gärna på bra kontakt, följarens aktiva roll och kommunikationen inom paret när hon undervisar. Veronika showar också med MessAround, steppar och som den dalkulla hon är tycker hon även om tretakt, så hon dansar gärna polskor om tillfälle bjuds.

© Swingkatten   |   Mejla gärna frågor eller synpunkter till webbredaktion@swingkatten.se