Föreningen Våra danser Kurser Socialdans Show Shop Vinterlägret Arkiv Länkar

Turordning och bekräftelse

Intresseanmälan

Intresseanmälan innebär att vi efterhand kommer att skicka dig mer information om kursen. Däremot har du inte bundit dig till någonting. Inte heller har vi reserverat någon plats eller gett dig någon förtur i och med din intresseanmälan.

Öppen anmälan

Under en begränsad tid när vi börjar ta emot kursanmälningar har vi så kallad öppen anmälan. Det spelar ingen roll när inom denna period som du anmäler dig. Om kurserna skulle bli överfulla redan under denna period eller om det är stor snedfördelning mellan tjejer och killar tillämpas lottning. Bekräftelse om du har fått en plats på kursen kommer inte förrän öppen anmälan är stängd.

Direktanmälan

Efter perioden med öppen anmälan så tar anmälan med turordning vid. All placeras direkt i kö allteftersom anmälningarna kommer in. Detta innebär också att vi ofta snabbt kan ge besked om du fått plats på kursen eller alternativt vilket könummer du fått.

Efteranmälan

Efteranmälan innebär att det i vissa fall kan finnas möjlighet att komma med på kursen trots att ordinarie anmälningstid har passerat. Räkna dock inte med detta, ibland är trycket och arbetsbelastningen väldig hög inför kursstart varför det inte är säkert att vi ens hinner svara.

Varför öppen anmälan?

Att redan från första minuten tillämpa principen "först till kvarn" är inte bara stressande, det är också väldigt orättvist. De som har bra tillgång till webben kan alla anmäla sig den första minuten. I princip skulle alla platserna kunna fulltecknas innan vi hunnit ta emot en enda anmälan över telefon.

Anmälan som singel eller i par

Om du anmäler dig i par så betyder det att antingen ni båda eller ingen av er kommer med på kursen. Så länge en kurs inte blir full har alla som anmält sig som par en garanterad plats.

Däremot går inte par före på något annat sätt. Om t ex fördelningen mellan killar och tjejer är jämn men antalet kursplatser för litet så har du lika stor chans att komma med, oavsett om du anmält dig i par eller inte.

Bekräftelse

Du som anmält dig under öppen anmälan kommer strax efter att denna är slut att få ett besked om hur du fått en plats eller är placerad i kö.

Under perioden för direktanmälan skickas bekräftelse om kursplats ut kontinuerligt allt eftersom nya anmälningar kommer in.

© Swingkatten   |   Mejla gärna frågor eller synpunkter till webbredaktion@swingkatten.se